Column Pianowereld 3-2015: Hollandse ambitie

In 2010 deed ik voor mijn Master scriptie onderzoek naar de instrumentenbehoefte van jong muzikaal talent in Nederland. In dit onderzoek werd bijvoorbeeld uitgebreid stilgestaan bij de rol van de diverse conservatoria als het gaat om talentbegeleiding en het assisteren bij het vinden van een goed instrument. In deze periode was ook net een uitvoerig rapport gepubliceerd door de commissie Dijkgraaf, waarin het kunstenonderwijs –  dus ook de conservatoria – onder de loep werd genomen.

Eén van de speerpunten van dit rapport was de wens (opdracht) vanuit de commissie richting de conservatoria om zich zeer specifiek te gaan profileren en hun ambities uit te spreken én waar te maken. Te lang heeft het ministerie toegezien hoe de vele conservatoria van Nederland allen poogden de nieuwe toptalenten voor het internationale concertpodium op te leiden. Iedereen had die ambitie, in de praktijk bleken slechts twee á drie scholen die ambitie echt waar te maken. Een gevoelige snaar maar, zo vond de commissie Dijkgraaf, het moest echt anders.

De vraag is dan ook hoe het er anno 2015 voor staat in onderwijsland. Hebben de inmiddels acht resterende hogescholen de opdrachten opgepakt en met welk resultaat? Met enige regelmaat spreken toonaangevende Nederlandse docenten zich lovend uit over onze opleidingen en de hoeveelheid talent, iets wat ik van harte onderschrijf.
Echter, een enkele Nederlandse jonge musicus heeft inmiddels de echte  internationale top bereikt, bijvoorbeeld Hannes Minnaar aan het klavier en – hoewel van een iets eerdere generatie- Janine Jansen zonder enige twijfel natuurlijk ook. Toch blijf ik wachten op Nederlandse finalisten in de allergrootste concoursen: Tchaikovsky in Moskou, van Cliburn in de V.S. , de Koningin Elisabeth wedstrijd in Brussel….

Tchaikovsky 2015

Ik blijf me de komende tijd verder verdiepen in deze vraag: wat maakt ons muziekonderwijs anders dan dat in Rusland, China, Zuid-Korea en Japan? Is het een kwestie van grote aantallen of een kwestie van innovatief (of conservatief!) opleiden. Ik ben benieuwd, ook naar uw mening!

 

Alexander Buskermolen
Lexo Music Productions

Column Pianowereld 2-2015: Ja, ik ben een cultureel ondernemer!

Ik weet het nog als de dag van gisteren: op mijn diploma uitreiking op het Fontys Conservatorium in 2011 zei mijn toenmalige decaan het volgende: “Alexander is een cultureel ondernemer in hart en nieren …”. Ik voelde me gevleid maar ik moest ook al snel toegeven dat ik mezelf nog nooit zo had gezien, laat staan dat ik die term op mezelf toepaste. Dat is bijna vier jaar later veranderd.

Goed, wat is dat cultureel ondernemerschap dan precies? Eigenlijk gewoon ondernemen, maar dan in de culturele sector/muziekland. Als ondernemer probeer ik aan te voelen waar een bepaalde behoefte aan is en probeer ik een product of dienst te bedenken die aan die behoefte tegemoet komt. Uiteraard is het geven van pianoles daar een voorbeeld van, het is per slot van rekening een dienst. Maar is dat nou echt ondernemen?

Nee, voor mij althans niet. Ondernemen staat voor mij voor het opbouwen van een bedrijf dat ook bij mijn afwezigheid gewoon door gaat en geld verdient. Aangezien de lespraktijk (vooralsnog) direct van mij afhankelijk is, is dit niet het echte ondernemen. Ik moet bekennen dat een column schrijven ook niet aan dit criterium voldoet. Leuk is het gelukkig wel!
Het bovenstaande neemt niet weg dat er heel wat ondernemerskwaliteiten bij komen kijken om een succesvolle en gezonde lespraktijk op te bouwen en draaiende te houden, maar dat terzijde.

Wat ik dan wel doe om echt te ondernemer? Mijn ondernemersdroom is om op grote schaal een enorme impuls te geven aan het leerproces van muziekleerlingen, jong en oud. Hoe ik dat doe? Kijk maar eens op www.notefornotes.com

NvN_Logo_800x140

Met ondernemende muzikale groet,

Alexander Buskermolen
Lexo Music Productions

Column Pianowereld 1-2015: Blij met succes, blijer met teleurstelling

In weinig culturen is het gebruikelijk om openlijk over minder succesvolle zaken te praten. Onze levens lijken voor de buitenwereld – en al helemaal op Facebook – een aaneenschakeling van succes en mooie gebeurtenissen. Het zelfde geldt voor het leven van musici: je Twitter of Facebook bericht vlak na een concert zal waarschijnlijk met geen woord reppen over je verkeerde inzet of een complete miskleun tijdens de climax van het stuk.

Ook als docent kun je enorme teleurstellingen te verwerken krijgen: je leukste leerling stopt ineens met de les, je altijd goede relatie met een leerling staakt vanwege betalingsachterstanden, et cetera. Mijn meest recente teleurstelling betrof een jonge leerling van 16 jaar oud. Precies twee jaar geleden kwam zij bij mij in de lespraktijk met een enorme bevlogenheid en motivatie, maar ook met een zeer gebrekkige techniek en een totale afwezigheid van enig klankbesef. Een extra uitdaging was het feit dat dit meisje het syndroom van Asperger heeft. Vol enthousiasme zijn we aan het werk gegaan, en al gauw waren de inspanningen hoorbaar. Succes, toch?

Vorige maand zegde deze leerling haar lessen op, en wenste de laatste twee maanden van haar lescontract niet meer ‘uit te zitten’. Zo schreef ze dat ze zich vaak niet begrepen voelde en dat ze de klik miste. Trots op mijn werk als ik ben, voelde ik een enorme teleurstelling. Onder mijn begeleiding verloor een redelijk talentvolle leerling haar complete interesse in de piano. Ik weet dat haar syndroom voor een heel groot deel verantwoordelijk was voor deze wending, maar het blijft een persoonlijke teleurstelling. Wat had ik anders kunnen doen? In dit geval een lastige vraag om te zomaar te beantwoorden.

frustrated

Kort samengevat wil ik u in het nieuwe jaar meegeven dat ik er van overtuigd ben dat men meer leert van de tegenslagen dan van eindeloos succes. Een gezonde dosis zelfreflectie en genoeg zelfvertrouwen doet wonderen, zeker ook voor de muzikale ontwikkeling. Ik wens u een schitterend, muzikaal, succesvol én leerzaam jaar toe.

Alexander Buskermolen


Alexander Buskermolen :: Telefoonnummer: +31(0)182-602795 :: Mobiele telefoon: +31(0)6-28415721