Column Pianowereld 3-2013

Lucas Buskermolen

In mijn vorige column (PW 2-2013) vertelde ik u al dat Jorinde en ik ons eerste kindje verwachtten. Op 20 april is onze schitterende zoon Lucas gezond ter wereld gekomen. Wat een ervaring en wat een achtbaan waar je in terecht komt. Veel instanties, controles, vanaf de eerste minuut veel leren over het verzorgen van je kindje…en dat alles met een flinke dosis slaaptekort. En elke keer als je dat mooie koppie ziet, weet je precies waarvoor je het doet.

Na een kleine twee weken op weg te zijn, hebben we thuis ons ritme aardig gevonden. Om Lucas tijdens alle verkleedrituelen een beetje rustig te houden (lastig als hij honger heeft!) heb ik een cd spelertje op de commode gezet, en ben ik aan het experimenteren gegaan met de beste muziekkeuze voor deze momenten. Zo kreeg ik via één van mijn leerlingen een cd genaamd….met klassieke muziek speciaal gearrangeerd voor baby’s. Hierbij moet u denken aan Für Elise geïnstrumenteerd voor xylofoon, viool, piano, triangel, aangevuld met vogelgeluidjes en zacht baby gekir. Uiteraard komen de Canon van Pachelbel en de Air van J.S. Back ook aan bod. De eerste dagen had ik het idee dat Lucas hier inderdaad rustig van werd, en hij aandachtig luisterde. Ook voor het slapen gaan werkte dit prima. Na een dag of vier leek dit trucje echter uitgewerkt.

Inmiddels staat er een aardige cd-collectie op de babykamer: de vioolconcerten van mendelssohn en Bruch door Janine Jansen, Prokoffiev 2e vioolconcert door Julia Fischer, Michael Bublé, Mozart pianosonates en Chopin Nocturnes. Afhankelijk van het tijdstip waarop de muziek aangaat, moet ik zeggen dat de kleine man inderdaad lekker rustig wordt en zijn aandacht verplaatst van het gepruts met luiers naar die zwarte doos op de commode waar al dat geluid uit komt. Eén ding is zeker, Lucas heeft al wel smaak want werd na vier dagen werd ook hij het babygetingel zat. De komende weken maar eens kijken waar hij nog meer goed op reageert: Bach? Bartok? Haydn? Suggesties en eigen ervaringen zijn hier van harte welkom! Mail gerust naar info@lexomusicproductions.com

Alexander Buskermolen

 


Alexander Buskermolen :: Telefoonnummer: +31(0)182-602795 :: Mobiele telefoon: +31(0)6-28415721